Tweewieler zet maandelijks een tweewielerondernemer en zijn winkel centraal in de rubriek Binnenkijken bij…
Altijd zijn er meer foto’s dan in het magazine geplaatst kunnen worden. Daarom publiceren we de Binnenkijken bij-artikelen nu ook als fotoreportage online. Nieuwsgierig naar de winkel van collega-ondernemers? Bekijk hier de foto’s van Snel Fietsen in Den Haag.

FOTO’S: Binnenkijken bij Snel Fietsen

Het assortiment van Snel Fietsen bestaat geheel uit ‘open ketting’-fietsen. Foto Maarten Huisman Photography
Snel Fietsen is een begrip. De familie Snel opende de eerste winkel in Utrecht in 1934. De tweede generatie startte in de vorige eeuw met het eigen merk Snel, een bekend merk bij een select publiek van vakantiefietsers en mensen die lange fietsreizen maken. Begin 2016 nam Berend van Loon de Utrechtse winkel over en al heel snel volgde de opening van een tweede vestiging in Den Haag.

Hans Struijk betrokken bij Snel Fietsen

Hans Struijk, naamgever van winkelketen Hans Struijk Fietsen, is nauw betrokken bij Snel Fietsen. Berend begon in 1991 bij Struijk als monteur en chef werkplaats. Na een aantal jaren ging hij in een autobedrijf werken. Bij de verhuizing van Hans Struijk naar de Waldorpstraat, waar de basis werd gelegd van het retailconcept Hans Struijk Fietsen, werd Berend benaderd om daar als assistent-bedrijfsleider en eindverantwoordelijke van de werkplaats aan het werk te gaan. Bij de overname door International Bike Group (IBG) ging Berend mee en werd implementatiemanager IBG. In die hoedanigheid was hij betrokken bij de ombouw van 14 fietsenwinkels naar het Hans Struijk Fietsen concept. Dat behelsde niet alleen de winkelinrichting, maar ook aspecten van de bedrijfsvoering zoals automatisering, huisstijl, personeelsbeleid en dergelijke. Berend kenmerkt de Hans Struijk-winkels van IBG als ‘ABC-winkels’. Na een aantal jaren bij IBG ruime ervaring opgedaan te hebben, besloot hij bij een reorganisatie het ‘pand’ te verlaten.

Fietsenhandel bleef trekken

“Maar de fietsenhandel bleef trekken,”zegt Van Loon. “Het liefst werk ik in een fietsenwinkel. Geen ABC-winkel, maar een meer sportief georiënteerde winkel.” Met Hans Struijk had hij al die jaren goed contact gehouden, en die tipte hem over Snel Fietsen. De Utrechtse winkel heeft die sportieve inslag, onder meer door de samenstelling van het assortiment en de sponsoring van wielerploegen en mtb-teams in het verleden. Wat Berend vooral aantrok, was het eigen merk Snel. De combinatie van fietsenverkoop en eigen productie is een uitdagende factor voor hem. “In de loop van 2015, toen ik bezig was met het idee om Snel Fietsen over te nemen, constateerde ik al dat het merk Snel Fietsen groot genoeg is om breder neer te zetten dan enkel in de regio Utrecht. Er is door heel Nederland belangstelling voor, en ik wil dit merk verder uitrollen over meerdere regio’s. Het idee is om uiteindelijk vier of vijf winkels te openen waarin het merk Snel Fietsen wordt verkocht, met daarnaast nog een selecte groep andere merken.” De Haagse vestiging is ingericht door Euro Store Design.

 

Facts Snel Fietsen Den Haag

Vestigingsplaats: Den Haag
Ondernemers: Berend van Loon
Winkeloppervlakte: 250 m2
Werkplaats/atelieroppervlakte: 40 m2
Magazijnoppervlakte: 10 m2
Aantal medewerkers: 2 fulltime, 1 parttime
Locatie: Invalsweg naar centrum Den Haag

 

Artikel: Tweewieler - Binnenkijken bij 2016 Website

.

Nieuws

SNEL FIETSEN BV

Amsterdamsestraatweg 414 a-b-c
3551 CX Utrecht
Telefoon 030 - 2441971
utrecht@snelfietsen.nl

Valeriusstraat 79
2517 HP Den Haag
Telefoon 070 - 7371372
denhaag@snelfietsen.nl

KvK Utrecht 30023353
BTW nr. NL810498820B01

Algemeen emailadres:
info@snelfietsen.nl

ABN-AMRO
IBAN: NL88 ABNA 0490 7820 19
BIC: ABNANL2A

•  Algemene voorwaarden
•  Garantiebepalingen

FIETSMERKEN

•  Snel
•  Cannondale
•  Cube
•  Jan Janssen
•  Surly
•  Van Nicholas 
•  Brompton
•  Bamboe Fietsen

 

FRAME MATERIAAL

•  Stalen fietsen
•  Titanium fietsen
•  Carbon fietsen
•  Aluminium fietsen
•  Bamboe Fietsen

OPENINGSTIJDEN:

Maandag   Gesloten
Dinsdag   9:00 – 18:00
Woensdag   9:00 – 18:00
Donderdag   9:00 – 21:00
Vrijdag   9:00 – 18:00
Zaterdag   9:00 – 17:00
Zondag   Gesloten